استنتر.

استنتر Stenter، کلمه‌ای پرکاربرد در صنعت نساجی است. ممکن است دفعات زیادی این کلمه را شنیده باشید اما ندانید دقیقا به چه معناست. در این مطلب به طور کامل در مورد استنتر در صنعت نساجی توضیح خواهیم داد. با ما همراه باشید.

معنای استنتر Stenter:

کلمه‌ی استنتر Stenter از واژه‌ی لاتین tenderere آمده است که در ترکیب با واژه‌ی فرانسوی tenter به معنای کشیدن و خشک کردن قرارگرفته است. هدف اصلی دستگاه استنتر نیز کشیدن و خشک کردن پارچه است. در واقع بارقه‌های اختراع دستگاه استنتر در اواخر جنگ جهانی اول اتفاق افتاد. در آن زمان پارچه‌های مرطوب را روی یک قاب بزرگ چوبی قرار می‌دادند و طول این پارچه‌ها را با استقاده از قلاب ( میخ‌هایی که داخل چوب قرار داشتند) کشیده شده و ثابت می‌شود. به تدریج با توسعه صنعت، ماشین آلات مدرن استنتر به وجود آمدند.

به طور کلی در صنعت نساجی ماشین آلات و ابزار نساجی وجود دارند که کلمه‌ی استنتر Stenter در کنار آن‌ها قرار می‌گیرد. مانند ماشین‌های استنتر، سوزن‌های استنتر، برس استنتر و … . در واقع کار اصلی دستگاه‌های استنتر در صنعت نساجی، ثبات ابعاد پارچه با کشیدن و حرارت دادن همزمان رول پارچه است. در انجام درست این موضوع تمام اجزای دستگاه استنتر دخیل هستند.

عملکرد دستگاه استنتر Stenter:

پارچه وارد قسمت ورودی دستگاه شده و توسط سوزن استنتر و یا گیره، محکم نگهداشته می‌شود تا چروک‌های پارچه را از بین ببرد. قدرت کشش‌دهی سوزن استنتر از گیره بیشتر است و به همین دلیل بیشتر مورد استفاده قرار می‌گیرد. در هر صورت چه از گیره استفاده کنیم و چه از سوزن به هر دوی آن‌ها به زنجیرهای دستگاه استنتر متصل می‌شوند که توسط موتور دستگاه گردانده می‌شود. در هر ماشین استنتر 8 الی 10 محفظه وجود دارد که شامل مشعل و فیلترهای جداکننده گردوغبار از هوا هستند.

استنتر
استنتر

پروانه‌های فن‌ها، هوا را از زیر به بالا می‌کشند و فن‌های تخلیه‌ی هوا تمام هوای گرم درون محفظه‌ی دستگاه را مکش می‌کنند. در این میان غلتک‌های کشش دستگاه، پارچه را در امتداد نخ تار می‌کشند. با عبور پارچه از دستگاه استنتر می‌توانیم عرض پارچه را تا حدی افزایش دهیم که بین 2 تا 5 اینچ تخمین زده می‌شود. سرعت این دستگاه 7 متر بر ثانیه است و در هر محفظه‌ی آن 3 متر پارچه می‌تواند حرکت کند. خودتان سرعت این دستگاه و انجام کار را تصور کنید! دستگاه استنتر Stenter قابلیت تنظیم دما دارد و باتوجه به جنس متریال و پارچه، تنظیمات مورد نظر در دستگاه اعمال می‌شود. این دما برای پارچه‌های پلی استر 210 درجه و برای پارچه‌های پنبه‌ای 110 تا 130 درجه سانتی گراد است.

کاربرد دستگاه استنتر و اجزای آن:

  • زمانی که بخواهیم بر روی پارچه‌های مرطوب، پارچه‌های متشکل از الیاف مصنوعی و الیف مخلوط، تثبیت حرارتی انجام دهیم، آن‌ها را از دستگاه استنتر عبور می‌دهیم.
  • کنترل عرض پارچه و افزایش آن توسط این دستگاه صورت می‌گیرد.
  • مواد شیمیایی تکمیل توسط استنتر روی پارچه به کار می‌روند.
  • طول حلقه‌ی پارچه‌های حلقوی توسط استنتر قابل کنترل خواهد بود.
  • رطوبت پارچه کنترل می‌شود.
  • اگر حلقه‌ی پارچه کج باشد توسط دستگاه استنتر کنترل می‌شود.
  • کنترل کننده وزن واحد سطح پارچه است.
  • خشک کننده پارچه است.
  • چین و چروک‌های پارچه را می‌کشد و باز می‌کند.
  • فرآیند پخت رزین در پارچه‌های ضد آب را دستگاه استنتر انجام می‌دهد.

سخن آخر

در این مقاله به طور کلی با واژه و دستگاه استنتر Stenter آشنا شدید. برای اطلاعات بیشتر و مشاوره‌ی خرید می‌توانید به صفحه‌ی تماس با ما اناکل مراجعه کنید. اناکل واردکننده بروزترین و بهترین برندهای ماشین‌های استنتر و به طور کلی ماشین‌آلات و ابزار نساجی از کشور آلمان و دیگر کشورها بوده و مشاوران ما کامل‌ترین اطلاعاتی که در زمینه خرید انواع دستگاه استنتر و اجزای آن نیاز دارید را در اختیارتان قرار خواهند داد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *