انسانها در طول تاریخ همواره علاقهمند به ایجاد زیبایی بصری در محیط زندگی و محصولات مورد استفاده خود بودهاند. ايجاد نقش روی پارچه نیز از این جریان مستثنی نبوده است. در میان روشهایی که برای چاپ بر روی پارچه از گذشته تاکنون وجود داشته است، روشهای چاپ با ماشینهای چاپ دیجیتال با سرعت و دقت بسيار زيادی همراه هستند.
تاریخچه ماشین های چاپ دیجیتال
اصلا چرا و از کجا ماشین چاپ دیجیتال بوجود آمد و چرا وارد بازار صنعت چاپ پارچه و منسوجات تکستایل شد؟ در سیستمهای سنتی معمولاً باید یک شابلون درست میکردند که بتوانند به وسیله آن رنگ را در نقاط مشخصی که در نهایت یک تصویر رو ایجاد میکنند قرار بدهند. اما این روش یک سری معایب داشت.
1) زمان و هزینه زیاد
درست کردن شابلونها زمان بسیار زیادی میبرد و همچنین هزینه زیادی در برداشت که روی هم رفته به صرفه نبود.
2) مصرف زیاد آب و آلودگی محیط زیست
یکی دیگر از دلایل بوجود آمدن ماشینهای چاپ دیجیتال موضوع آب بود. برای شستوشوی این لوازم و شابلونها آب زیادی مصرف میشد و برای اینکه کمترین مصرف آب و آلوده سازی محیط را داشته باشیم ماشینهای چاپ دیجیتال جایگزین بسیار مناسبی بودند. مهمترین موضوع که در سطح جهانی مورد توجه قرار گرفته است همین بحث محیط زیست است. روشهای تولید با کمترین آلودگی محیط بخصوص مصرف کمتر آب باعث اهمیت بیش از پیش چاپ دیجیتال شده است.
3) نیاز به نیروی متخصص
در روش سنتی باید نیروها رنگ همانندی میکردند تا بتوانند نظر مشتری را جلب کنند اما این سیستمها فرآیند رنگسازی را خودکار انجام داده و دقیقا رنگی را که روی مانیتور انتخاب میکنید بر روی متریال به شما ارائه میکند و از این جهت که نیروها برای کار با این دستگاههای چاپ دیجیتال نیاز به تخصص و تجربهی خاصی ندارند بسیار مورد توجه قرار گرفتهاند.
در ابتدا ماشینهای چاپ دیجیتال با رویکرد نمونه گیری در صنعت چاپ استفاده شد و آن زمان دانش زیادی در خصوص ساخت هدهای چاپ که بتوانند با سرعت بالاتر کار کنند و بردهای الکترونیکی و سیستمهای الکترونیکی و نرمافزاری متناسب با آن که سرعت مناسبی را در اختیار قرار بدهند وجود نداشت. پس ابتدا به عنوان ماشینهای سمپلینگ و نمونه گیری در کارخانهها به کار گرفته شد.
بعد از این که نمونهگیریهایی که انجام شد موفقیتآمیز بود کم کم با رشد سیستمهای الکترونیک این سرعت بیشتر شد به طور مثال سرعت خطی چاپ دیجیتال دستگاه چاپ روتاری به 70 الی 80 متر بر دقیقه تغییر کرد. هد ها و ابزار اصلی چاپ پارچه هزینه های عمده ماشین رو تشکیل میدهند و اغلب در ژاپن ساخته میشوند.
از معایب ماشینهای چاپ میشه گفت که هد آنها گران قیمت و بسیار حساس است. تکنولوژی ماشینهای چاپ بر اساس نوع هد ساخته میشود و هد چاپ را شرکت سازنده ارائه میدهد و نحوه ی دسترسی به اطلاعات آن هد را به شرکتهای تولید کننده ارائه میدهد.
انواع هد در ماشین آلات چاپ دیجیتال
- پیزو یا DOP: برای مرکبهای واتر بیس
- ترمال: برای مرکبهای تبخیری
این وسیله یکی از معضلات چاپ دیجیتال را که چاپ کاغذ و ترانسفر کردن و انتقال اون رنگ سابلیمیشن یا رنگ دیسپرس روی پارچه از کاغذ بود از میان برداشته و مستقیما چاپ را انجام میدهد. در آینده نزدیک ما فقط چاپ مستقیم خواهیم داشت
انواع ماشین های چاپ دیجیتال
در این روش چاپ ابتدا چاپ روی کاغذ انجام شده و سپس طرح چاپ شده روی پارچه یا هر نوع لایه منسوجی با حرارت منتقل میشود .این روش مخصوص چاپ روی انواع الیاف پلی استری و یا در برخی موارد محصولاتی مثل لیپان و ظروفی هست که یا پوشش پلی استری داشته یا با رزین مناسب کوت شده باشد.
ماشین چاپ کاغذ برای روش چاپ سابلیمیشن یا چاپ ترانسفر با مرکب قابل تصعید میتواند با حرارت از روی کاغذ به روی متریال ما منتقل شود. در این بین نوع کاغذهای استفاده شده و کیفیت کاغذ ها کیفیت چاپ دیجیتال نهایی را تحت تاثیر قرار خواهند داد. عمق رنگ چاپ بیشتر بعلت میزان انتقال رنگ از کاغذ و پس ماند ان روی کاغذ خواهد داشت.
1) ماشین چاپ کاغذ:
در این روش چابپ ابتدا روی کاغذ بعد طرح منتقل میشود ومختص پلی استر است. ماشین چاپ کاغذ برای روش چاپ سابلیمیشن یا چاپ ترانسفرهمراه با خمیر چاپی استفاده میشود. قابلیت تصعید شدن دارد و میتواند با حرارت از رو کاغذ کنده شود و روی متریال ما قرار بگیرد.
2) ماشین چاپ مستقیم:
در این ماشینهای چاپ دیجیتال با قرار دادن لایهای روی پارچه که حکم کاغذ را دارد طرح زده میشود. در ماشینهای چاپ مستقیم برای اینکه شرایط جذب مرکب را روی کار فراهم کنیم باید یک سری مقدمات را برای چاپ روی متریال خودمان پیاده کنیم به عنوان مثال برای چاپ پیگمنت باید قبل از شروع به کار روی متریال رزین مخصوص خودش را استفاده کنیم.
یکی از مشکلات در روش چاپ کاغذ چاپ بر روی پارچه های غیر پلی استری و چاپ بر روی پارچه های مخلوط پلی استر پنبه و یا پنبه ای می باشد که سعی شد با قرار دادن پوششهای مختلف بر روی پارچههای پنبه ای مشکل را برطرف نمایند ولی قیمت و نیز زیر دست چاپ محدودیتهای بسیاری را ایجاد کرد و نهایتا منجر به حذف آن شد.
انواع مرکب چاپ
مرکبهای ماشینهای چاپ دیجیتال یک مایع رنگی از رنگزای مادر ( راکتیو- دیسپرس- اسیدی … ) میباشند که بسته به مشخصات هد و مدل آن و محدودیتهای هر هد دارای چگالی و ویسکوزیته مختلفی میباشند. مرکبها بسته به ماده اصلی تشکیل دهند خود به دستههای زیر نقسیم می شوند: مرکب سابلیمیشن ( دیسپرس) مرکب راکتیو مرکب اسیدی ….. انواع مرکبها عبارتند از:
- مرکب سابلیمیشن یا دیسپرس
- مرکب راکتیو
- مرکب اسیدی
- مرکب پیگمنت
- مرکب کاتیونیک
سخن آخر
تلاش ما در اناکل بر این است که بهترین تکنولوژیهای دیجیتال را در اختیار شما قرار بدهیم. به همین واسطه بررسیهای اولیه را بر روی ماشین آلات نساجی انجام داده و معایب و مزایای آنها را به طور دقیق بررسی میکنیم تا مصرف کننده بتواند با دانش کافی نوع ماشین خود را انتخاب کند. برای مشاوره در زمینه انتخاب ماشین آلات نساجی و یا اطلاع از قیمتها میتوانید با ما تماس بگیرید.
buy herpes pills best diabetes drug without injection latest type 2 diabetes treatments