ایجاد نقش و نگار و طرح چاپهای خاص روی پارچه یکی از پرطرفدارترین کارها در صنعت نساجی محسوب میشود. از زمانهای قدیم برای ایجاد تنوع در نساجی افراد سعی در ایجاد نقش و نگار بر روی پارچه داشتند و بالاخره ماشینهایی اختراع شدند که اینکار رابسیار آسانتر کردند. در این مطلب در مورد دستگاه چاپ دیجیتال بر روی پارچه digital printing بیشتر توضیح خواهیم داد، با ما همراه باشید.
دستگاه چاپ دیجیتال چیست؟
ماشین آلاتی که میتوانند بر روی متریال مختلف نساجی طرحهای زیبا ایجاد کنند دستگاه چاپ دیجیتال پارچه هستند. این ماشینآلات هیچ گونه محدودیتی در ایجاد طرح و یا استفاده از رنگ ندارند. به راحتی میتوان طرح و رنگ دلخواه را به دستگاه اعلام کرد و دستگاه آن را بر روی متریال ما پیاده سازی میکند.
چاپ دیجیتال بر روی پارچه با جوهر افشانی رنگ های مختلف بر روی پارچه صورت میگیرد. برای ایجاد طرحهای کوچک بر روی پوشاک مانند تیشرتها، لباسهای زنانه، پوشاک تبلیغاتی یا درج طرحهای بزرگ از این روش (چاپ دیجیتال digital printing) با نام اختصاری DGT استفاده میشود. چاپ بر روی متریال پلی استری معمولا طرفداران بسیاری دارد به دلیل اینکه از نظر بصری جذابیت بیشتری ایجاد میکند و باعث جلب توجه بیننده میشود. مواد پلی استری شامل: بنر، پرچم و … هستند.
در دستگاه چاپ دیجیتال از چه متریالی استفاده میشود؟
هر نوع پارچهای که در نظر دارید میتواند وارد این دستگاه چاپ دیجیتال شود و طرح بر روی آن اعمال شود. به عنوان مثال موارد زیر از متریالی هستند که روی آنها چاپ دیجیتال digital printing صوت میگیرد:
- انواع شال
- انواع مانتو
- انواع کروات
- انواع تیشرت
- انواع پیراهن
- انواع روسری
- چاپ روبالشی
- چاپ انواع پرده
- انواع کت و شلوار
- چاپ انواع رومیزی
- انواع لباس مجلسی
- چاپ انواع روتختی
- چاپ انواع پرچم اهتزاز
- چاپ انواع پارچه رومبلی
- چاپ انواع پارچه برای تبلیغات
انواع چاپ دیجیتال روی پارچه
1- چاپگرهایی با ظرفیت رنگ کم- سابلیمیشن به طور مثال ( ATP colour, Roland, D-gen, Mimaki Mouth )
2- چاپگرهایی با فرمت بزرگ با ظرفیت متوسط (به طور مثال Atexco, ATP colour, Roland, Durst, Vutek و سیسیتمهای چاپ Hollanders)
3- چاپگرهای صنعتی با ظرفیت بالا (به طور مثال Atexco, Reggiani, Ms, Osiris, Stork, Konica, Minoltam, Zimmer)
عملکر دستگاه چاپ دیجیتال پارچه
ابتدا متریال مورد نظر را بر روی میز متحرک قرار داده و آن را فیکس میکنیم. سپس دستور اجرای طرح و رنگهای مورد نظر خود را به دستگاه میدهیم و دستگاه شروع به چاپ طرح بر روی پارچه میکند. برای اینکه طرح روی پارچه ثبات و ماندگاری خوبی داشته باشد آن را از یک دستگاه پرس حرارتی عبور میدهیم. دستگاه چاپ پارچه بصورت حرفهای کار میکند و قابلیت چاپ با سرعت 50 لباس روشن و یا 15 لباس با رنگ تیره در هر ساعت را دارد. کار با این دستگاه بسیار ساده است به طوری که هر اپراتوری به راحتی میتواند با آن کار کند.
در مورد بحث ماندگاری رنگ چاپ، یکی از عوامل موثر و مهم دیگر نوع جوهر چاپ است. اگر از جوهر چاپ مناسب استفاده کنید، در اثر شستوشو و حرارت، رنگ آن از بین نخواهد رفت. روش چاپ کاغذی تنها برای پارچههای پلی استری ماندگاری مناسبی دارد اما با استفاده از این دستگاه میتوان بر روی پارچههای نخ پنبه و کتان یا ترکیب پلی استر و پنبه، بدون نیاز به کاغذ چاپهای رنگی انجام داد.
انواع چاپ روی پارچه
در اواخر سال 1980، چاپ دیجیتال بر روی پارچه به عنوان جایگزین مطمئن برای اسکرین پرینت انتخاب شد و در اواخر سال 1990 با پیشرفت بیشتر صنعت چاپ، چاپ با جوهرهای سابلیمیشن با انرژی کم و چاپ با جوهرهای پراکنده مستقیم با انرژی بالا بر پارچهها ممکن شد.
این پیشرفت در حالی حاصل شد که تا پیش از آن، چاپ با جوهرهای سابلیمیشن به این صورت بود که رنگ بر کاغذ انتقال در یک فرآیند جداگانه با استفاده از پرس گرما بر پارچه منتقل می شد. امروزه انواع چاپ بر روی پارچه عبارتند از:
- چاپ مستقیم
- چاپ مقاوم
- چاپ رنگدانه ای
- چاپ دی اکتیو
- چاپ اسیدی
- چاپ پراکنده
- چاپ تبلیغاتی
LГҐn 7000